Het belangrijkste concept van het project, getiteld "Green Pathway to Tomorrow", is het bevorderen van duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken onder leerlingen van middelbare scholen. Het project heeft tot doel milieu- en klimaatproblemen aan te pakken door vernieuwers in de school te ondersteunen bij de ontwikkeling van sleutelcompetenties en groene vaardigheden, de bevordering van groen vervoer en de bevordering van het begrip van het belang van duurzaamheid.

Link naar de website van het project.


 

Het project "Waarden en deugden in een technologiegedreven wereld" is een veelomvattend initiatief dat inspeelt op de grote bezorgdheid over de impact van sociale media op tieners. De doelstellingen, resultaten en afstemming op de prioriteiten van het Erasmusprogramma laten een goed gestructureerde aanpak zien gericht op het bevorderen van gemeenschappelijke waarden, digitale veiligheid, inclusie en mediageletterdheid.

Link naar de website van het project

Ons project richt zich op het verbeteren van de competenties van leerkrachten in het organiseren van buitenonderwijs, omdat uit een analyse bleek dat dit momenteel nauwelijks gebeurt of zonder duidelijke leerdoelen. Via samenwerking met Europese scholen willen we leerkrachten praktijkervaring bieden in natuur- en buiteneducatie. Zo verhogen we het bewustzijn van het milieu, stimuleren we een natuurgerichte schoolcultuur en versterken we de academische en sociale ontwikkeling van leerlingen. Dit sluit aan bij de Erasmus-prioriteiten: ondersteuning van leerkrachten, klimaat- en milieueducatie, en steun aan Oekraïense scholen.

Link naar de website van het project

STAR PROJECT

"Pursuing Versatile Talents" is een Erasmus+ project dat zich richt op het versterken van CLIL (Content and Language Integrated Learning) en STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering & Mathematics) voor zowel leerlingen als leerkrachten. Het project stimuleert meertaligheid, wetenschappelijke nieuwsgierigheid en probleemoplossend denken, en helpt leerkrachten innovatieve en taalgerichte STEM-lessen te ontwikkelen. Zo ondersteunt het project leerlingen in het ontwikkelen van zowel taalvaardigheden als technische en analytische competenties, essentieel voor de 21ste eeuw.

Link naar de website van het project

In onze snel veranderende digitale samenleving is het essentieel dat individuen – en vooral leerkrachten – beschikken over de nodige digitale vaardigheden en competenties. Het DiCoRe-project, gebaseerd op het DigCompEdu-kader, heeft als doel leerkrachten te versterken in hun digitale professionele vaardigheden, zodat ze innovatieve onderwijstools kunnen inzetten, hun leerlingen beter kunnen ondersteunen en inspelen op hun leerbehoeften. Via vier trainingsmodules leren leerkrachten technologie doeltreffend gebruiken om het leerproces van hun leerlingen te verbeteren. Zo draagt DiCoRe bij aan de vernieuwing van lerarenopleidingen en aan het bevorderen van digitale geletterdheid en levenslang leren.

Link naar de website van het project

Mobility's

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin